Първата ни ракета Григор Димитров размаза Флавио Дече за Купа "Дейвис" с 6:1, 6:1 и България победи с 2:0 Албания, след като по-рано днес Димитър Кутровски се наложи с 6:1, 6:0 срещу Рей Пелуши.

"И двата мача на сингъл срещу албанците бяха на средно ниво. Определено не играх най-добрия си тенис. Важното е, че спечелих двубоя. Хубаво е, че стартираме с победа, защото това ни приближава към целта - класиране в по-горната група. Не бях достатъчно концентриран в определени моменти. Мачът не беше много оспорван, това ми изигра лоша шега и допуснах някои непредизвикани грешки. Радвам се все пак, че сравнително бързо стигнах до победата", заяви след двубоя Григор Димитров.

Гришо беше попитан и дали причината да играе за България е, че това е едно от изискванията, за да може да участва на Олимпиадата в Лондон, стига разбира се да се класира за нея.

"Винаги съм подкрепял отбора и съм играл, когато имам възможност. Разбира се, че Олимпиадата е една от причините. Радвам се, че този път успях да играя за България. Винаги е хубаво, когато се върнеш у дома и това е едно от нещата, които ме мотивират да играя в Купа "Дейвис", както и подкрепата на публиката, а не само заради Олимпиадата. Наистина се чувствам великолепно тук", отговори Гришо.