Григор Димитров сподели как се чувства преди първия голям турнир на клей за 2017 година. Надпреварата от "Мастърс 1000" в Монте Карло е специална за българина. Гришо живее в Монако от години и се чувства в Княжеството като у дома си. Първата ни ракета разкри какви са очакванията му от на практика домашния му турнир, в който днес обаче отпадна от турнира на двойки.

"Тук съм у дома и определено това е най-вълнуващата част за мен. Започвам сезона на клей тук и всичко ми е толкова познато. Особено хората. Вярвам, че ще са на моя страна тук, кортовете са в превъзходно състояние. Всичко е супер", сподели Григор.  

"Това е един от най-добрите комплекси за тенис в цяла Европа, а и времето е превъзходно. Засега се опитвам да пазя всичко простичко. Вече прекарах няколко седмици в тренировки на клей. Движа се все по-добре. Най-важното на тази настилка е да имаш точната настройка да изиграеш мача, защото има малко повече пързаляне. Трябва да си по-умен на корта, малко по-прецизен. Концентрирал съм се върху тези неща, ще играя играта си", амбициран е българинът. 

"Тук съм у дома и си правя моите неща. Ям вкъщи, правя си нормалните разходки, които винаги съм правил в Монте Карло. Виждам се с приятели, после отивам и играя мача си, а това сваля много от напрежението. Семейството ми е тук, всичко е супер. Тези моменти ме зареждат с много положителна енергия", сподели още Димитров.

"Физически се чувствам страхотно, което е добър знак. Очаквам с нетърпение старта, за да видя докъде мога да стигна", добави българинът.

Григор ще разбере утре името на първия си опонент. Той ще бъде определен от двубоя между 18-годишния норвежец Каспер Рууд и германския квалификант Ян-Ленард Щруф.