Григор Димитров постигна впечатляваща победа над представител на Топ 10 на света в лицето на Янко Типсаревич, който срази със 7:6(3), 6:1 в мач от втория кръг на турнира в Монте Карло. Адмирациите заслужено са за българина, който даде интервю за британския телевизионен канал "Скай Спортс", предавал директно сладката му победата над сърбина.

- Каква е причината да успееш да обърнеш развитието на мача?
- Не знам. В началото допусках много грешки и не можех да намеря правилната си игра. Пропусках доста удари и той се задържаше в мача, опитвайки се да ме накара да играя колкото се може повече топки. Много често насочваше ударите си към бекхенда ми. Но имам чувството, че постепенно "влязох в главата му" и това ми помогна много. След края на първия сет вече бях много уверен и в крайна сметка намерих играта си.

- Всички са много впечатлени от твоето представяне. Иван Лендъл - треньорът на Анди Мъри, каза, че в първия сет на финала в Бризбейн, показаното от теб е било най-добрият тенис, който е виждал през тази година. Доколко си доволен от прогреса в играта ти през последните няколко месеца?

- Чувствам се страхотно и най-важното е, че нямам контузии. На турнирите в САЩ имах няколко тежки загуби, но се опитах да се завърна по-силен. Работих много и върху физиката си. Също така показах страхотна психика и имах усещането, че мога да се боря докрай, дори и мачът да беше в три сета. Като цяло днес се чувствах добре на корта и очаквам с нетърпение следващия мач.

- Наслаждаваш ли се на тениса на клей? Какви са целите ти за следващите няколко седмици?

- Израснах на клей кортове и винаги е хубаво, когато се завърнеш на тази настилка. Играя 5-6 турнира на клей за годината и се опитвам да се забавлявам, колкото се може повече, тъй като е кратък сезон. Няма значение кой е противникът ти, важното е да се забавляваш.