Милош Раонич застана на пътя на Григор Димитров в опита му да се превърне в първият български тенисист, достигал до 1/8-финал на турнир от Големия шлем. Гришо днес елиминира от Откритото първенство на Австралия тайванеца Йен-Сун Лу след успех с 6:3, 6:3, 7:6, а малко след това Раонич се справи с румънеца Виктор Ханеску - 7:6, 6:4, 6:4. Така младият канадец последва Димитров в третия кръг, като срещата помежду им ще се играе в събота. Все още не е ясно в колко часа ще започне, но със сигурност ще бъде на телевизионен корт, като БЛИЦ отново ще ви предостави възможност да гледате изявите на първата ни ракета директно с картина.

След като стана ясно, че се изправя срещу Григор, Раонич сподели, че го очаква много труден мач. 23-годишният канадец в момента е №11 в света, докато Димитров е 22-и. Раонич обаче очевидно се страхува от българина преди двубоя.

"Очаквам много труден мач. Григор е много талантлив, изключително способен тенисист, който може да прави много неща на корта. За да успея, трябва да се опитам да поема колкото се може по-голям контрол над мача и да диктувам точките", заяви Раонич.

Преди два дни самият Григор бе попитан какво мисли за евентуален двубой между двама от най-талантливите тенисисти на тура. "С Милош сме играли доста пъти заедно, така че ще се чувствам комфортно, ако отново се срещнем", изрази увереност хасковлията.

Сблъсъкът им в събота ще бъде четвърти помежду им. До момента Димитров е постигнал 2 победи над Раонич - 6:4, 6:2 на фючърс в САЩ през 2009 г. и 6:3, 6:4 преди година в Бризбейн. Канадецът пък срази българина на 1/4-финалите в Стокхолм през 2011-а - 7:5, 6:4.

Милош Раонич е на 23 години. Роден е в Сърбия, но по-късно семейството му се мести в Канада и той получава гражданство. Има 5 титли от турнири на ATP, три от които са в Сан Хосе през 2011, 2012 и 2013 г. В кариерата си има 125 победи срещу 67 загуби и е заработил 3 717 925 щатски долара от наградни фондове.