ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Григор Димитров победи австралиеца Кристофър О' Конъл с 6:7 (5:7), 7:5, 6:4 и се класира на 1/2-финал на турнира в Женева (Швейцария).

Първият сет стартира без възможности за пробиви в първите три гейма, а в четвъртия Гришо пропиля шанс да излезе напред след 40:0 при сервис на съперника. При 4:4 О'Конъл също пропусна да направи пробив и се стигна до тайбрек. Там австралиецът дръпна с 3:1, но после Гришо изравни за 3:3. В последните четири гейма Григор допусна две грешки срещу една за съперника му и загуби сета.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Вторият сет започна лошо за Димитров и той допусна пробив за 0:2. Българинът все пак показа, че няма да се предаде без бой и взе четвъртия сет на нула за 1:3. Съперникът на Григор поведе с 4:1, но гейм на нула и пробив помогнаха на хасковлията да стигне до равенство (4:4). Григор поведе в много важен момент с пробив за 6:5, след което затвори сета със 7:5.

Григор Димитров проби съперника си в началото на решителния трети сет, последва размяна на сервис геймове, а при 2:2 австралиецът поиска медицинска помощ заради проблем с крака. Паузата се отрази добре на О'Конъл, който проби Димитров за 2:2. При 3:3 Гришо направи пореден пробив и го затвърди за 5:3. Българинът пропусна мач пойнт в деветия гейм и сервира за победа, която постигна с крайното 6:4 в сета.

В следващия кръг хасковлията ще срещне Тейлър Фриц (САЩ), справил се по-рано днес с Иля Ивашка с 6:1, 6:2. Димитров има загуба с 6:7, 6:7 в единствения им мач досега на турнира в Мадрид през 2019 година.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!