ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Григор Димитров победи словака Алекс Молчан с 3-2 (6:7 (9:11), 6:7 (5:7), 6:1, 7:5, 7:6 (11:9)) в среща от първия кръг на US Open. Пред погледа на майка си Гришо направи нещо, което не му се бе случвало досега - исторически обрат от 0-2.

Първият сет започна равностойно, а Алекс Молчан пръв пропусна възможност за пробив при 1:1. Словакът отново пропусна да излезе напред в резултата при сервис на Димитров при 2:2, а до края играта бе гейм за гейм за 6:6. Стигна се до тайбрек, в който Гришо изостана с 1:3 в началото. След 6:4 настъпи размяна на точки, но Молчан успя да излезе победител и измъкна сета с 11:9 в тайбрека.

 WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

Вторият сет бе изключително равностоен и нито един от двамата не даде възможност за пробив на съперника. Както и в първия сет се стигна до тайбрек, който започна кошмарно за Григор. Той изостана с 0:5, след което успя да се добере до 5:6. При свой сервис обаче Молчан не допусна грешка и взе тайбрека със 7:5.

Третият сет предложи три пробива в първите четири гейма, като това позволи на Григор Димитров да поведе с 3:1. До края българинът взе подаванията си и успя да пробие съперника още веднъж, за да се стигне до крайното 6:1.

В началото на четвъртия сет всеки печелеше геймовете, в които сервира. При 2:2 Гришо пропусна да пробие съперника. До края играта вървеше гейм за гейм, докато Григор Димитров не проби съперника си на нула за 6:5. След това българинът взе подаването си за 7:5 и изравни сетовете 2:2.

В решителния пети сет Григор пропусна възможност за пробив при 1:1, а след това още няколко при 2:2. Веднага след това обаче българинът бе пробит и изостана с 2:4, след което Молчан поведе с 5:2. Григор сервира за оставане в мача и успя да вземе гейма си за 5:3. Димитров получи възможност за пробив, когато съперникът му получи схващане и бе пробит - 5:4. Вместо да го довърши, Гришо бе на точка от това да загуби срещата. Това обаче не стана и резултатът в гейма бе изравнен - 5:5. Димитров обаче не се възползва от това, че съперникът му едва ходи и загуби на нула при сервис на словака за 5:6.

Стигна се до тайбрек. В него Григор Димитров поведе с 2:0, но сле това бе обърнат до 2:4. Българинът успя да изравни, но Молчан отново поведе за 5:4. Последва ново равенство за 5:5. Драмата се засили в края, тъй като съперникът му поведе на два пъти. Стигна се до 9:7 за словака. Гришо спаси първия мачбол, а след това и втория за 9:9. В крайна сметка Григор успя да да се наложи с 11:9.

В следващата фаза българинът ще се изправи срещу Анди Мъри (Великобритания), победил по-рано Корентен Муте (Франция) с 3-0.

Всички резултати на US Open при мъжете
Всички резултати на US Open при дамите

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!