Григор Димитров получи наградата "Спортист №1 на Балканите" за 2017 година в 45-ото издание на обичайната анкета на БТА между националните агенции на страните в региона.

Гришо благодари на семейството и екипа си за подкрепата в трудни моменти.

26-годишният хасковлия е единственият ни тенисист, който триумфира с това отличие. Първата ни ракета бе избран в топ 10 на анкетните карти и получи 62 пункта, след като през изминалия сезон стана трети в световната ранглиста и се отличи с четири трофея, включвайки към колекцията си турнира „Мастърс” в Синсинати и заключителния турнир на АТП на осемте най-добри през годината в британската столиа.

„Щастлив съм да разбера, че съм избран за Спортист на Балканите за 2017 година. Добрата работа дава добри резултати. Постоянството, вярата в себе си и пълната отдаденост се отплащат. Годината е силна и специална за мен и моя екип. Благодаря на семейството и екипа ми, на всички, които вярват в мен и ме подкрепят в трудните моменти и в успехите. За мен е чест да представям България. Весели празници и успешна 2018 година, България”, коментира най-добрият ни тенисист за БТА.

Първата ни ракета е единственият ни спортист, който грабва наградата, след Станка Златева през 2010 година.