Първата ракета на българския мъжки тенис Григор Димитров за първи път в кариерата си ще играе в третия кръг на турнир от сериите “Мастърс”. Това стана възможно след победата над 32-ия в световната ранглиста Хуан Игнасио Чела с 6:2, 4:6, 6:4 в Маями. За Гришо това е втори успех от два мача срещу аржентинеца.
 
Димитров се оказа догонващ в началото на първия сет, когато изоставаше с 0:2. След това хасковлията спечели 6 поредни гейма и взе сета за 35 минути. Вторият сет беше равностоен до 4:4, но след това Чела направи пробив в сервиса на българина и впоследствие спечели подаването си и изравни резултата в мача.
 
Аржентинецът поведе с 2:0 и в третия сет, но Гришо се възползва още от първата си възможност за пробив и изравни за 4:4. После Димитров спечели подаването си и проби сервиса на аржентинския си противник, за да триумфира след близо един час и 58 минути игра.
 
С достигането си до трети кръг Григор Димитров спечели 23 210 долара от наградния фонд и 45 точки, които към момента ще го изкачат до № 97 в света. До следващото обновяване на ранглистата (2 април) обаче има да се изиграят още много мачове и не е на 100% сигурно, че българинът ще се завърне в Топ 100.
 
В неделя Григор ще се изправи срещу чеха Томаш Бердих, който надви Никола Мая със 7:5, 6:1. Съществува много голяма вероятност срещата да е на телевизионен корт и да може да се гледа на живо в интернет, но това ще стане ясно тази вечер, когато бъде публикувана програмата за следващия ден.
 
Димитров и намиращият се на седмо място в световната ранглиста Бердих са се срещали два пъти. През 2009 г. в Ротердам Гришо записа най-гръмката си до този момент победа след 4:6, 6:3, 6:4, а в началото на този сезон чехът взе реванш след 6:4, 6:7, 6:4 в мач от "Хопман Къп".