Григор Димитров отпадна още на старта на "Ролан Гарос" след загуба в три сета от Иво Карлович - 4:6, 5:7, 6:7(4), след което беше доста загадъчен на пресконференцията.

"Последните няколко дни бяха малко тежки за мен. Не искам да влизам в детайли, защото ще прозвучи като извинение и предпочитам да не говоря за това. Просто неща, с които трябва да се справя", заяви Димитров, но не пожела да разкрие подробности какви точно са трудностите, за които говори.

"Никога не е лесно да играеш срещу Иво. Разбира се, за мен е голямо разочарование това, че отпаднах в първи кръг. Мислех, че имам добри шансове и напоследък показвах добър тенис на клей", добави още Гришо.

"Все пак не искам да бъда прекалено разочарован, защото ситуацията е такава, каквато е. Той игра много добре. През миналата седмица бе на финал и беше много уверен, показвайки много добър тенис. Сервираше добре и като цяло всичките му удари бяха на ниво, така че се оказа прекалено голямо препятствие за мен, особено след като всичко му се получаваше. Не успях да навляза в ритъм и не се възползвах от малкото възможности, които имах в мача. Нещо, от което трябва да си взема поуки. Бе един от онези дни, в които не можеш да контролираш нищо. Случва се", каза още първата ни ракета.

"Днес каквото и да се опитвах да направя, не ми се получаваше. Ситуацията е такава, каквато е. Не искам да падам духом прекалено много. Просто една загуба. Имах добър клей сезон и сега няма да унивам, а дори напротив - това ще ме мотивира още повече. Ще се завърна по-силен. Тази загуба ми дава допълнително време да си почина малко и да се подготвя за предстоящите седмици от сезона на трева. Пристигнах на турнира надъхан и в известна степен свеж. Не очаквах подобно развитие, но така е в тениса. На корта застават двама тенисисти и единият излиза победител. Този път това не бях аз", продължи Димитров.

"Сега ще си почина няколко дни. Не знам дали ще остана още в Париж. Ще говоря с треньора и какви са ни целите за сезона на трева. С нетърпение очаквам турнира в Куинс и най-вероятно ще пристигна там малко по-рано", завърши Гришо.