Първата ракета на България Григор Димитров запази 334-ото си място в световната ранглиста по тенис при мъжете. Гришо се завърна на корта след продължило месец и половина възстановяване от контузия, която получи по време на двубоите за „Купа Дейвис” срещу Монако. Българинът загуби в първия си мач в турнира в Родос (Гърция) във втори кръг на квалификациите с награден фонд 30 000 евро. Нашето момче отстъпи с 6:3 3:6 2:6 от намиращият се на 601-о място в света хърватин Анте Павич.

Григор Димитров е заявил участие на започващият на 3 май чалънджър с награден фонд 100 000 долара в Рамат Aшарон (Израел), където отново ще играе в квалификациите.

Минимално раздвижване бе отбелязано в Топ 10 в световната ранглиста. Робин Сьодерлинг, който загуби финала на турнира в Барселона, се изкачи с една позиция до седмото място, откъдето свали американеца Анди Родик.

Едноличен лидер и далеч пред опонентите си с 10 690 точки е Роджър Федерер. Новак Джокович следва швейцареца на втора позиция със 7390 т. Трети е Рафаел Надал с 6480 т./БЛИЦ