Григор Димитров тръгна с победа на турнира в ДелРей Бийч с победа с 6:4, 6:2 над Дуди Села. Срещата се забави няколко часа заради дъжд и се игра при силен вятър. Българинът изрази задоволство от позитивния старт на годината и сподели, че отново се наслаждава на тениса.

"Събудих се сутринта и времето беше страхотно, а после излязохме на корта и духаше много. Но трябва да си подготвен за всичко. Знаех, че трябва да съм много фокусиран, защото Дуди е опитен играч. Играя бекхенд с една ръка и е трудно да се контролира топката в такива условия. Едно от препятствията на този стил е именно ветровитото време, защото не можеш да изпълняваш ударите си по начина, по който искаш”, започна Димитров.

"Доволен съм от миналата си година. Знам, че малко хора очакват от мен да кажа подобно нещо, но научих доста от миналия сезон. В подобни моменти осъзнаваш много неща, пробуждаш се. Не само на корта, но и извън него. Смених екипа и разбрах, че трябва да се трудя още по-здраво", добави Гришо.

"Има още много неща да уча. Започнах годината позитивно и отново се наслаждавам. Дори и да тренирам на корт №10 в Маями и да няма никой, за мен е удоволствие да съм там и да играя", завърши българският тенисист.