Григор Димитров ще започне участието си на турнира от категория ATP 500 в Акапулко през следващата седмица, а жребият бе сравнително благосклонен към българина, защото го противопостави на ветерана Адриан Манарино.

Първата ни ракета има две победи от също толкова мачове срещу французина, с когото премериха сили именно в мексиканския град преди година и родният ни представител надделя, след като отрази два мачбола. Второто препятствие пред българина пък ще бъде един измежду Фелисиано Лопес и Миомир Кецманович, докато на четвъртфиналите най-вероятен съперник на нашето момче се очаква да бъде третия поставен Диего Шварцман.

В същата половина място намери и водачът в схемата Стефанос Циципас, но той вероятно ще има тежката задача да премина през традиционно неудобния си Феликс Оже-Алиасим, ако иска да достигне до полуфинален мач с Димитров.

Долната половина също ще предложи някои доста интересни сблъсъци, като в нея най-предно ранкиран е Александър Зверев. За Саша дебютът в надпреварата далеч няма да бъде лек, защото го очаква двубой с талантливия младок Карлос Алкараз, а първият поставен по пътя на германеца е Каспър Рууд. В случай, че бившият финалист съумее да предолее тези опоненти, то за влизане във финала, той би могъл да срещне Милош Раонич или Фабио Фонини, които намериха място в една и съща четвъртина.