Григор Димитров обяви официално, че ще се състезава поне още 10 години. Радостната новина за феновете най-добрият ни тенисист сподели след победата над световния №12 Хуберт Хуркач, която бе под номер 100 за него в сериите "Мастърс" и го класира за първи път на полуфинал в Индиън Уелс.

"Чувството е сюрреалистично, защото никога не съм си мислел, че изобщо ще мога да изиграя сто срещи на подобно ниво. Късметлия съм, особено предвид трудните години, контузиите и всичко останало. Това постижение означава много за мен и наистина го оценявам", заяви Гришо пред Tennis Now. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Смирен съм, но същевременно се усмихвам отвътре. Случилото се е красиво и се надявам да продължа да се състезавам още едно десетилетие. Най-ключово винаги е било постоянството. Стремя се да намирам баланса в тренировките, почивките, храненето и всичко останало. Вярвам силно в тези практики и тяхното изпълнение. Важно е да се фокусираш върху изграждането на собствени правила, които да спазваш", добави 30-годишният Димитров.

В битка за място на финала Димитров ще се изправи срещу намиращия се в отлична форма Камерън Нори (Великобритания). При евентуална победа срещу британеца българинът ще се завърне в Топ 20 на световната ранглиста.