Тихомир Грозданов триумфира с титлата на “Фючърс”-а с награден фонд 10 000 долара, провел се на кортовете на ТК "Локомотив" в Пловдив. Във финалния двубой Грозданов се наложи с 6:4, 6:3 над шампиона от миналата седмица във Варна Хавиер Марти (Испания).

По пътя към титлата 23-годишният българин отстрани Ивайло Трайков в среща от първи кръг. Последваха три много тежки мача срещу тенисистите поставените под № 1, 4 и 5, в които Грозданов изоставаше със сет пасив, но намираше начин да стигне до обрат.

На финала Тото пое инициативата още от самото начало и след малко повече от час игра спечели втория в кариерата си международен турнир за мъже с награден фонд $10 000.

Първият и до този момент единствен успех на Тихомир Грозданов бе през 2008 г. на “Фючърс”-а в Стара Загора, където на финала победи Ивайло Трайков със 7:5, 1:0 и отказване съперника му.

Грозданов получи купата от Георги Титюков, заместник-кмет по спорта и младежките дейности в Пловдив, а освен трофея Тихомир спечели $1300 от наградния фонд и 18 точки за световната ранглиста. Така той ще се изкачи с около 100 места до приблизително 620-та позиция в класацията на АТР./БЛИЦ