Роджър Федерер се присъедини към поздравленията в социалните мрежи за Рафаел Надал, който в неделя спечели 10-ата си титла на "Ролан Гарос" и стана притежател на 15-и трофей от "Големия шлем".

"Просто невероятно, Рафа", написа в Twitter 35-годишният швейцарец, отдавайки дължимото на големия си съперник през годините. 

„За мен не е изненадващо, че той се представи толкова добре. Той показа още в Австралия какво може да постигне по-късно на клей. Но това, че той така успя да се наложи, беше абсолютно гигантско”, сподели 35-годишният швейцарец, който ще се завърне на корта след двумесечна пауза за турнира в Щутгарт на трева. Неговата голяма цел е спечелването на рекордна осма титла от „Уимбълдън”, нещо непостигано от друг тенисист досега.

„Той със сигурност ще пристигне на „Уимбълдън” с повишено самочувствие, а това не е идеално”, допълни Роджър Федерер в Щутгарт.

31-годишният Надал прави невероятен сезон, като спечели турнирите на клей в Монте Карло, Барселона и Мадрид, а преди това бе финалист на Australian Open, в Акапулко и в Маями.

Надал вече е втори в световната ранглиста и през втората половина от сезона може да свали от върха водача Анди Мъри (Великобритания).