Виктория Томова отпадна във втория кръг на квалификациите на Откритото първенство на Франция – „Ролан Гарос". Първата ракета на България отстъпи с 0:2 сета на мексиканката Рената Сарасуа - 3:6, 4:6.

В първия сет играта вървеше гейм за гейм, като пред двете почти не се откриваха възможности за пробив. В осмия гейм Сарасуа успя да се справи с подаването на Томова и поведе с 5:3, след което реализира втория открил се пред нея сетбол.

В началото на втория сет играта беше спряна за около половин час, след като над Париж заваля дъжд. При подновяването на срещата, за разлика от първия сет, двете трудно печелеха сервис-геймовете си. Сарасуа сервира за мача при 5:2, но Томова я проби, след което отрази два последователни мачбола и намали изоставането си на 4:5. За съжаление последната дума в срещата имаше Сарасуа, която с гейм на 30 сложи точка на спора и спечели.

По-рано днес във втория кръг на квалификациите загуби претърпя и Елица Костова. На старта на пресявките пък отпадна и третата ни представителка Изабелла Шиникова.

Директно място в основната схема на турнира имат Григор Димитров и Цветана Пиронкова, която получи „уайлд кард" от домакините.