Сръбската тенис звезда Виктор Троицки стана поредният, който разкритикува условията за играчите преди началото на Аустрелиън Оупън в Мелбърн (8 февруари) и наложената им двуседмична карантина.

"Над 70 души сме под пълна карантина. Това е катастрофа! Ако знаех предварително в какво се забърквам, никога нямаше да замина. Няма индикации карантината да бъде съкратена", заяви Троицки.

"Никой не ни предупреди, че ако се зарази само един пътник в самолета, то всички ще бъдем поставени в тотална изолация. Казаха ни, че лекарите ще преценят дали сме имали близък контакт с дадено заразено лице и по това ще вземат решение как да процедират с нас. Не бяхме уведомени, че след един положителен тест целият самолет ще бъде поставен под карантина.

Цялата подготовка беше пропиляна. След две седмици мързелуване в леглото ще трябва да възвръщам формата си през следващия месец и половина. Това не е добре за кариерата ми, само че отново бях изправен пред непреодолима преграда. Тук е просто кошмар. За 14 дни ми е забранено да напускам стаята си и да тренирам. За мен този турнир от Големия шлем вече е загубен. Невъзможно е да се подготвя за петсетов мач, докато седя в стаята си", завърши сърбинът.