България ще играе в португалския град Круз Куебрада, близо до столицата Лисабон, през 2010 година за световното отборно първенство за жени "Фед Къп". Международната федерация по тенис избра Португалия за домакин на група 1 на зона Европа/Африка. Турнирът ще се проведе в седмицата от 1 февруари на открити червени кортове. 

Общо 16 отбора ще участват в групата, като първите два в крайното класиране ще играят плейофи за Световна група II, а последни два ще изпаднат в група 2 на зоната. Отборите са: Австрия, Беларус, Босна и Херцеговина, България, Великобритания, Дания, Израел, Латвия, Португалия, Румъния, Словения, Унгария, Холандия, Хърватия, Швейцария и Швеция.

Според регламента на състезанието отборите ще бъдат разпределени в четири групи, в които ще се играе по системата "всеки срещу всеки". След това победителите в групите и съответно последните в класирането ще играят плейофи. През 2010 година за първи път жребият ще бъде теглен не на място в деня преди турнира, а три седмици по-рано в Лондон./БЛИЦ