Елина Свитолина се класира във втория кръг на турнира по тенис за жени в Синсинати, след като преодоля сет изоставане и победи китайската квалификантка Ван Яфан с 5:7, 6:3, 6:2 на старта. За последно украинката игра в топ 4 през 2015 г.

Свитолина поведе с 4:1 в първия сет, преди срещата да бъде прекратена заради проблеми със здравословното състояние на зрител на трибуните. След като играта продължи, Ван спечели три поредни гейма, проби Свитолина в 11-ия и се възползва от първи сетбол за 7:5.

Свитолина бързо си върна ритъма и доминираше над китайката в следващите два сета. Половинката на Гаел Монфис записа девет аса и реализира шест от осемте си възможности за пробив, което й помогна да приключи срещата с 6:3, 6:2 след 2 часа и 11 минути на корта.

Следващата съперничка на Свитолина ще бъде излъчена от днешния мач между Виктория Азаренка и "щастливата губеща" Лучия Брондзети. Италинаката стигна до основната схема, след като американката Аманда Анисимова се оттегли от турнира заради преумора.

Варвара Гравчова ще бъде съперничка на лидерката в световната ранглиста Ига Швьонтек във втория кръг, след като французойката се наложи над Айла Томлянович с 6:3, 2:6, 7:6(5).

Само ден след победата си над Наоми Осака в квалификациите на турнира в Синсинати, Ашлин Крюгер отстрани и сребърната медалистка от Париж 2024 Дона Векич с 5:7, 7:6(4), 6:2.

Вчера пък Виктория Томова допусна поражение от Каролина Плишкова, която изравни постижението на Анжелик Кербер със 108 победи на твърд корт от турнири от ранг УТА 1000. Само пет тенисистки в историята имат повече от двете.