Играй БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Рафаел Надал се класира за полуфиналите на Ю Ес Оупън, след като спечели изключително драматичен мач срещу австриеца Доминик Тийм, който не стартира никак добре за него. Испанецът се наложи с 0:6, 6:4, 7:5, 6:7 (4), 7:6 (5), нечовешката битка на двамата с влагата в Ню Йорк продължи 4 часа и 54 минути. Това е най-дългият мач в кариерата на Рафа на кортовете на Флашинг Медоус. Испанецът направи само три аса в двубоя, срещу 18 на съперника му.

Мачът започна ударно за Тийм, който спечели безапелационно първата част. Надал едва за трети път в кариерата си загуби на нула сет на турнир от Големия шлем. Останалите два случая са във втория кръг на Ю Ес Оупън през 2004 срещу Анди Родик и на финала на „Уимбълдън“ през 2006 година срещу Роджър Федерер.

Вторият сет протече много по-равностойно и завърши с разменени пробиви, при които испанецът успя да надхитри съперника си и да изравни резултата в мача. Надал се доближи до класиране на полуфиналите, след като спечели третата част. Той допусна пробив в седмия гейм, но десетия върна брейка, а в 12-ия направи още един, за да спечели сета.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Четвъртата част последва оспорвания развой на предишните две. Тийм осъществи брейк за 2:1, но Надал успя да изравни за 4:4. След това двамата спечелиха своите подавания и се стигна до тайбрек. В него решителен се оказа един пробив повече в полза на Тийм, който така изравни резултата в мача.

Петият сет продължи тенденцията на предишните три равностойни части. Надал и Тийм печелеха подаванията си, а пробиви не бяха направени. Изключителна драма имаше в 11-ия гейм, когато Надал спечели аванс от 40:0, но Тийм не само успя да изравни, а взе и подаването си. Така се стигна до тайбрек, където нервите на Рафаел Надал се оказаха по-здрави и испанецът се класира за полуфиналите, където ще играе с Хуан Мартин дел Потро.

За миналогодишния шампион Рафаел Надал, който има общо три титли от Ю Ес Оупън, това ще бъде 29-и полуфинал на турнир от Големия шлем. Той се изравни с Иван Лендъл на четвърто място във вечната ранглиста по този показател от старта на Оупън Ерата през 1968 г.

US OPEN 2018 - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ