ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Първата ракета на българския женски тенис Виктория Томова започна успешно участието си на Australian Open. 28-годишната софиянка записа първа победа в турнира през кариерата си, след като се наложи с 6:4, 6:2 над Кайла Дей (САЩ). Срещата продължи 1:51 часа.

Томова отпадаше в първия кръг при предишните си три участия в Мелбърн. Днешният успех е общо четвърти за нея в турнири от Големия шлем, тъй като има и победи на „Уимбълдън“ през 2018, 2022 и 2023 г.

Българката и американската ѝ съперничка печелеха своите подавания в началото на мача. Това се промени в четвъртия гейм, когато Виктория Томова осъществи пробив, който затвърди, за да поведе с 4:1. Дей върна брейка за 3:4, а след това изравни резултата. Ключов се оказа нов пробив в полза на първата ни ракета в десетия гейм, когато тя получи три сетбола и се възползва успешно от третия от тях.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

Вторият сет започна отлично за Виктория Томова. Тя осъществи два поредни брейка в подаването на Кайла Дей и с това взе убедителен аванс от 4:0 в частта. Веднага след това американката върна единия пробив и спечели собствен сервис-гейм, за да намали изоставането си на 2:4. Българката взе следващия два гейма в мача, като в осмия направи пробив и стигна до победата при третия си мачбол.

Във втория кръг на Australian Open Виктория Томова ще играе срещу поставената под №19 Елина Свитолина. Украинката не срещна проблеми в мача си от първия кръг и победи Тайла Престън с 6:2, 6:2 за точно един час на корта.

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ НА AUSTRALIAN OPEN ПРИ МЪЖЕТЕ – ТУК
РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ НА AUSTRALIAN OPEN ПРИ ЖЕНИТЕ – ТУК