Отборът на Швейцария победи САЩ с 2-1 в груповата фаза на „Хопман Къп”, след като „кръстоносците“ надделяха в дългоочаквания двубой на смесени двойки. За първи път в историята един срещу друг се изправиха две от легендите в тениса – Роджър Федерер и Серена Уилямс.

В крайна сметка Федерер и неговата партньорка Белинда Бенчич надделяха над Уилямс и Франсис Тиафо с 4-2, 4-3(3), за да стигнат до крайния успех в срещата и да продължат успешната защита на титлата си от миналата година.

„Това буквално е най-големият мач в кариерата ми, толкова се вълнувах. Да играя срещу толкова велик тенисист, на когото се възхищавам толкова много, означава много. Наистина е специално да се изправиш срещу най-великия за всички времена“, сподели Серена след на двубоя.

„За мен бе истинско удоволствие да играе срещу Серена, каква чест. Бях нервен, защото всички говорят за нейния сервис. Беше много забавно, тя е истински шампион и си личеше колко концентрирана и решителна е. Обичам тези нейни качества“, отвърна Федерер.