Италианецът Яник Синер спечели титлата от Sofia Open 2020. 19-годишният тенисист триумфира, след като на финала се наложи с 6:4, 3:6, 7:6 (3) над канадеца Васек Поспишил.

Така Синер стана първият тенисист, роден през 2001 г., който печели титла от турнир от веригата на АТР. Преди година италианецът триумфира в надпреварата за млади надежди NextGen в Милано.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Яник Синер спечели първия сет благодарение на ранен пробив в третия гейм. Той направи брейк в подаването на Поспишил и в първия гейм на втората част. Канадецът обаче бърна пробива и на свой ред направи такъв за 4:2 и това му помогна да изравни резултата в мача.

Третият сет протече без пробиви и така резонно се стигна до тайбрек. В него Синер направи мини брейк за 4:2, а след това взе първия си мачбол при подаване на Поспишил.

Така Яник Синер спечели титлата от първия турнир от веригата на АТР, в който се класира на финал. Васек Поспишил от своя страна губи втори финал за 2020 г., след като през февруари отстъпи на Гаел Монфис в спора за титлата в Лион. През 2014 г. пък отстъпи на Милош Раонич във финалния мач във Вашингтон.