Седмият поставен италианец Яник Синер триумфира с титлата на турнира от сериите Мастърс 1000 в Торонто, след като се наложи над австралиеца Алекс де Минор с 6:4, 6:2 за час и 30 минути игра.

За Синер това е първа титла на турнир от подобен ранг,след като през тази и миналата година загуби на финала в Маями. Той стана вторият италианец след Фабио Фонини, който печели титла от сериите Мастърс.

Яник Синер направи пет пробива срещу Де Минор и спаси две от четирите точки за пробив, пред които бе изправен, за да ликува с най-големия трофей в кариерата си до момента. Той поведе с 4:2 в първия сет, допусна изравняване за 4:4, но взе следващите два гейма, а във втората част даде само гейм на австралиеца.

„Свиквам с трудните ситуации“, каза 21-годишният италианец, който стигна до полуфиналите на „Уимбълдън“ през миналия месец.

„Бях пробив напред няколко пъти, но той се върна и просто опитах да се успокоя. Бях подготвен за дълга битка. Във втория сет играх малко по-добре, вдигнах нивото на тениса си и опитах да съм по-агресивен. Много съм щастлив от нивото, което показах“, коментира още Яник Синер.

„Тази победа означава много. Когато работиш здраво, такъв резултат ти помага и те кара да усещаш, че правиш правилното нещо. Щастлив съм да споделя успеха с екипа си и хората, които са близо до мен всеки ден“, добави италианският тенисист.