Най-добрият ни тенисист Григор Димитров започна с победа участието си на турнира от сериите "Мастърс" в Маями. 21-годишният българин отстрани Симоне Болели след отказване на италианеца в началото на втория сет. Гришо спечели първия сет с 6:4, а при 1:1 във втория Болели почувства болки и се оттегли от мача от втория кръг на надпреварата. 

Така българинът записа 60-ата си победа в своята кариера на ниво АТП и в следващия кръг ще се изправи срещу световния номер 3 Анди Мъри, който елиминира Бърнанрд Томич с 6:3, 6:1.

Двубоят между Григор и британеца ще бъде трети между тях. До този момент Димитров не е печелил дори един сет. Предишните два сблъсъка приключиха с победи на Мъри - 6:4, 6:4 в Банкок през 2011-а и 7:6, 6:4 в Бризбейн в началото на 2013 г.

Успехът на Димитров над Болели му донесе 45 точки за световната ранглиста и малко над 25 хиляди долара от наградния фонд на турнира.

Това е втора победа на Гришо над италианеца. В единствения предишен двубой между двамата, който се игра в Банкок през 2011 година, Димитров надделя със 7:6, 6:1.

Мачът на българина с Анди Мъри ще бъде в понеделник вечер на Централния корт в Маями.