Италианските медии посрещнаха с огромно разочарование новината за оттеглянето на Матео Беретини от „Уимбълдън“. Намиращият се в отлична форма тенисист напусна турнира от Големия шлем заради положителен тест за коронавирус. Поради същата причина аут от Откритото първенство на Великобритания е и хърватинът Марин Чилич.

„Това е кошмар. Това е ужасно. Матео не заслужаваше такава развръзка“, „Огромен шок за всички, които обичат Беретини, тениса и Италия“, „Жалко, тъжно, успех, Матео“, „Беретини пак щеше да стигне финала, ако не беше малшансът“.

Такива са част от заглавията в италианската преса. Матео Беретини беше считан за един от фаворитите, след като спечели няколко дни по-рано „Куинс Клуб“ – подгряващия турнир на „Уимбълдън“. Миналата година пък италианецът направи много добро представяне на Откритото първенство на Великобритания, достигайки до финала, където отстъпи на Новак Джокович.  

 „Съкрушен съм да обявя, че трябва да се оттегля от участие на „Уимбълдън“ заради положителен резултат за COVID-19. Имах грипоподобни симптоми и се изолирах в последните няколко дни. Въпреки че симптомите не бяха сериозни, реших, че е важно да направя нов тест тази сутрин, за да предпазя здравето и сигурността на колегите си и всички, заети с турнира“, написа вчера 26-годишният италиански тенисист.