Ивайло Трайков и Тихомир Грозданов ще играят на финала на международния турнир по тенис за мъже "Интерхотел Сандански Къп" с награден фонд 10 000 долара, валиден за световната ранглиста на АТП. В днешните полуфинали Трайков отстрани французина Пиерик Изерн с 6:3 6:4, а Грозданов победи поставения под номер 1 австралиец Джон Милман с 6:2 2:6 7:6.

Трайков се представи отлично срещу Изерн, като двамата изиграха интересен мач с много красиви отигравания, като продължи точно час и половина, а българският тенисист завърши с 49 процента успешен първи сервис, 3 аса и 3 двойни грешки.

Драма се разигра във втория полуфинал, в който Тихомир Грозданов спаси мачбол в десетия гейм, преди да победи водача в схемата Джон Милман с тайбрек в решителния трети сет. Двубоят продължи 2 часа и 9 минути, като само третият сет бе над един час.

Финалът между Ивайло Трайков и Тихомир Грозданов е утре от 11.00 часа на новия тенис комплекс на Интерхотел Сандански с модерните кортове с настилка от изкуствен клей. Във втори пореден фючърс в България двамата играят един срещу друг на финала. На последния за миналата година в Стара Загора Грозданов спечели със 7:5 1:0 и отказване на Трайков поради контузия.

Само на официални международни турнири втората и третата ни ракета при мъжете са се срещали осем пъти, винаги в България, като резултатът е равен - 4:4 победи./БЛИЦ

Резултати от полуфиналите
2.Ивайло Трайков (Бъл) - 3.Пиерик Изерн (Фр)  6:3 6:4
4.Тихомир Грозданов (Бълг) - 1.Джон Милман (Авс) 6:2 2:6 7:6