Пълна промяна настъпи в подготовката на Диа Евтимова преди заминаването й за Австралия. Тя ще бъде придружена в страната на кенгурата от Ивайло Трайков. Бившият шампион на България ще бъде неин спаринг-партньор и треньор по време на първия турнир от Големия шлем. Хасковлийката се готви на националния тенис център в столицата, където консултант е Матей Пампулов, който дълги години работи в чужбина. Заедно със своя брат Божидар са сред основателите на тениса в Хасково преди 30 години. Специалистът се върна в България преди месец и помага в националния център.

„Много бързо се сработихме с Пампулов и Трайков. Тримата гледаме в една посока относно подготовката на Диа“, разказа по телефона за "Новинар юг" нейният баща и личен треньор д-р Евтим Евтимов.

Засега проектът за подготовка с чешкия специалист Вацлав Здражила е временно прекратен. „Някои елементи от играта на Диа бяха значително подобрени, след като започна да работи с Пампулов и Трайков. Доволни сме и от условията, които ни предоставят за подготовка. За първи път, докато сме в София, мислите ни изцяло са съсредоточени единствено върху тренировките“, допълни таткото.