Лидерката в ранглистата при жените Изабелла Шиникова е новата държавна шампионка по тенис. Във финала на Държавното първенство "БНП Париба" днес поставената под номер 1 се наложи над втората в схемата Далия Зафирова с 4:6, 6:2, 6:3.

Вицешампионката от международния турнир "Варна Къп" през миналия месец взе първия сет на заключителния мач от шампионата в БНТЦ "Карлсберг", но след това миналогодишната финалистка от Държавното започна да играе много убедително и с лекота спечели втората част, давайки само два гейма на опонентката си.

В третия сет последваха множество грешки от страна на Зафирова и лек спад в играта на 19-годишната Шиникова. При 4:3 за бъдещата шампионка зрителите на корта станаха свидетели на най-дългото разиграване в мача. Шиникова постигна пробив, след което взе и своя сервис гейм и триумфира с титлата.

Финалистките бяха наградени от президента на БФТ Стефан Цветков и главния изпълнителен директор на "БНП Париба" клон София Улрих Шуберт. Церемонията по награждаването започна с едноминутно мълчание в памет на д-р Тодор Тодоров.

Медали за трето място получиха Виктория Томова и Борислава Ботушарова.

За успеха си днес Шиникова получи чек за 2000 лева, а Зафирова - 1000. Общият награден фонд на шампионата е 15 000 лева, осигурени от "БНП Париба" - генерален спонсор на БФТ.

Утре в 10:00 започва финалът при мъжете, който ще бъде предаван пряко по БНТ Свят.