Обвинените в уреждане на тенис мачове братя Карен и Юри Хачатрян представиха своята гледна точка за скандала. Правата им са спрени за неопределено време и от 15 юни те нямат право да участват в състезания.

"Според мен и адвокатът, който ще ме представлява, няма достатъчно доказателства, за да бъдат спрени моите права. Самата санкция е неуместна според нас и поради тази причина ние ще обжалваме. Аз никога не съм обвиняван в уреждане на мачове, никога не е имало доказателства срещу нас във връзка с уреждане на мачове на каквото и да е било ниво", каза  Карен Хачатрян пред Би Ти Ви.

"Самото съмнение се поражда от няколко факта, които не бих искал да коментирам към момента. Те са свързани с група други тенисисти, което ще бъде включено в моето обжалване.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Има голям бум с уреждане на мачове и много тенисисти са разследвани дали са участвали или не.

Напълно е възможно ние да сме в контакт с наши приятели, които да се занимават с това, така че това е една нормална процедура. Те си вършат своята работа, да се опитат да опазят спорта от уредени мачове, с което съм напълно съгласен с тях." "Аз нямам никаква толерантност към уреждане на мачове. Никъде не пише, няма доказателства за самите нас за уреждане на мачове, което само говори по себе си, че нямам нищо общо с това".

"Всички имена ще бъдат разкрити от моя страна, всички мои контакти с тенисисти, за да може да се установи това недоразумение. Не смятам, че е престъпление да сме приятели и да сме приятели с хора от тенис кръга – ние много пътуваме. Бях информиран през абсолютно цялото време, получих забраната, която е в сила от 15 юни, и, разбира се, предстои обжалване. Надявам се да бъда посъветстван от тях с кои хора не трябва да бъда приятел. Нищо не крия и искам всичко да се разбере", каза още Карен.

Брат му Юри добави: "Следят ни от 2 години. Имат съмнения и обвинения към нас. Имаме мачове със съмнителни резултати, които са въз основа на лоша игра и лоша форма. Категорично отхвърляме твърдението, че сме участвали в манипулиране на срещите".