Двете бивши №1 в света Ана Иванович и Каролине Возняцки отпаднаха от турнира в Маями в третия кръг. Сръбкинята падна от Тимеа Бачински в два сета, а Возняцки загуби трисетовата битка с Елина Свитолина.

Първият сет между Иванович и Бачински се разви много интересно, а швейцарката обърна нещата в своя полза след изоставане от затвърден пробив и 0-3. 20-та в световната ранглиста върна брейка в петия гейм и удържа подаването си за 3-3, пише Tenniskafe.com. Последва нова размяна на пробиви, а в 10-ия гейм Бачински отрази три сетбола на Иванович, което се оказа и преломният момент. Тимеа проби отново за 6-5 и затвори първата част с безпроблемен гейм. Във втория сет нещата се развиха далеч по-плавно за нея. С два пробива тя поведе с 5-1 и силите на Ана стигнаха единствено да върне единия брейк в осмия гейм, в който Бачински сервираше за мяста но осминафиналите. В крайна сметка малко по-късно тя подпечата победата си и в четвъртия кръг ни очаква любопитен двубой с Агнешка Радванска.

Битката между Возняцки и Свитолина продължи близо три часа и в крайна сметка триумфира младата украинка с 5-7 6-4 7-6(1). На осминафиналите Свитолина ще играе с Екатерина Макарова, която елиминира Петра Квитова.