Денис Кудла получи доста неприятна изненада и то по време на двубоя си от квалификациите за Аустрелиън Оупън срещу Елиот Беншетрит, които се провеждат в Доха. По време на втория сет се разбра, че американецът е дал положителен тест за коронавирус. 

Срещата обаче бе в последния си гейм, а краен победител бе именно заразеният тенисист - 6:4, 6:3. 

Кудла обаче няма да продължи напред в турнира, тъй като трябва да бъде изолиран. Американецът  трябваше да срещне във втория кръг участващия с "уайлд кард" Дейн Суийни, но австралийският тийнейджър продължава напред без игра.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Резултатът от теста му беше излязъл при 3:5 във втория сет и по време на игра в деветия гейм, така че ако не го бях загубил и ако бях стигнал до 4:5, щях да се класирам служебно за втория кръг. Сега чакам да разбера дали попадам в категорията за близък контакт, или не. Ако е така, ситуацията става още по-странна. Не само загубих, а освен това играх срещу болен от коронавирус играч и никой не знаеше преди самия мач. На всичкото отгоре сигурно ще трябва да стоя затворен една седмица", каза пък загубилият Беншетрит във видео в Инстаграм.

Основната схема на надпреварата стартира на 8 февруари в Мелбърн.