Първата ракета на България Цветана Пиронкова ще има възможността да се включи в един от двата WTA 500 турнира, които ще се проведат в Мелбърн в седмицата преди Australian Open.

16-те тенисистки, които преминаха през квалификациите в Дубай, ще бъдат част от пресявките на двете състезания, които ще се проведат на „Мелбърн Парк“ след двуседмичната карантина, през която трябва да преминат, пише "Тенискафе".

Двете надпревари, които получиха имената Gippsland Trophy и Yarra Valley Classic, ще бъдат с 56 състезателки в основна схема и 16 в квалификациите. Само една победа в предварителния кръг ще е необходима за попадане и в същинската част от турнирите. В настоящия списък за квалификациите Пиронкова е 15-а като тенисистките ще са разделени в два потока. Това значи, че българката би трябвало да има и по-ниско ранкирана съперничка в своя мач. Gippsland Trophy и Yarra Valley Classic ще стартират на 31 януари.

Носителката на една WTA титла мина с лекота през трите кръга в Дубай като бе и втора от всички класирали се по отношение на брой загубени геймове. За нея участието на Australian Open ще бъде юбилейно 50-о в основна схема на турнир от Големия шлем. До момента пловдивчанката не е преодолявала втория кръг, което прави надпреварата в Мелбърн най-неуспешна за нея от четирите „мейджъра“.