Най-добрият български тенисист Григор Димитров изненадващо отказа участие на турнира в Лос Кабос (Мексико), който трябва да започне в понеделник (19 юли).

Гришо още през февруари беше потвърдил участието си в мексиканската надпревара, където през 2019 г. при единственото си присъствие на турнира отпадна на осминафиналите от Гуидо Пея.

Късно снощи обаче стана ясно, че Димитров се е оттеглил от участие в Лос Кабос. Няма информация за причината за отказа на хасковлията.

Заедно с него от предварителните си заявки са се отказали още няколко тенисисти. Сред тях са Адриан Манарино, Себастиан Корда, Рикардас Беранскис и Иля Ивашка.

Техните места в основната схема заемат Ясутака Учияма, Дамир Джумхур, Джефри Джон Уулф, Петер Гойовчик, Юрий Родионов и Седрик-Марсел Щебе.

Не е ясна причината за отказа на Григор Димитров. В публикация в „Туитър“ се споменава, че всички тенисисти са дали различни оправдания за решенията си да не играят в Лос Кабос.

Както е известно, Гришо се оттегли от участие на „Ролан Гарос“ заради проблем в кръста. След това обаче най-добрият български тенисист игра на „Уимбълдън“, но не сподели да има здравословни проблеми.