Григор Димитров бе определен за спортист номер 1 за 2017 година на България. За съжаление той не успя да присъства на церемонията, а наградата получи майка му - Мария.

„Никога не съм вярвала, че ще стане така. Просто следвах мечтите. Знаех, че иска да играе и да е тенисист. Аз също обичах да играя. Беше приключение с него. Успях да го моделирам това, което иска. Харесваше ми да се забавляваме. Играехме тенис заедно, исках винаги да бия аз, това го стимулираше и така продължаваше да се бори“, разказа откровено Мария Господинова пред "Дарик Радио".

 „Всъщност Григор наследи този хъс от моя род. Ние сме спортисти. Имаме волейболисти, плувци, аз самата съм се занимавала с волейбол“.

„Преди години всички празници празнувахме на турнирите, но ние винаги празнуваме, когато сме заедно. Това е празник, приключение, че сме заедно“.

„Много бих искал да се върне като малко момче Григор. Това бяха най-хубавите ни години. Тогава бе простичко, истинско, натурално. Сега е по-различно Това бяха най-хубавите години с Григор. Тогава го възпитавахме, бяхме заедно“, добави Мария.

„В Австралия не знам - трябва да стане чудо, за да отида. Не съм се уморила от пътуванията. Това е невероятно, да си до детето си, енергията, която да му дадеш. Семейството наистина е много важно“, каза за финал крайно емоционалната и разчувствана майка на Григор Димитров.