Известният френски тенисист Гаел Монфис обяви в социалните мрежи, че няма да играе на втория за годината турнир от Големия шлем - "Ролан Гарос". Надпреварата на червените кортове в Париж ще се проведе от 22 май до 5 юни.

Причината за решението му е контузия на петата на десния крак. Очаква се той да претърпи лека операция и ще пропусне турнира в Лион, който ще се проведе в навечерието на Ролан Гарос тази седмица.

35-годишният французин, бивш номер 6 в света, е двукратен полуфиналист от турнирите от Големия шлем. Той стигна до топ 4 на "Ролан Гарос" през 2008 година и до същата фаза на US Open през 2016 година. Най-добрият резултат на Монфис на Australian Open са четвъртфиналите през 2016 и 2022 година, а на "Уимбълдън" - четвърти кръг през 2018 година.

Съпругата на Монфис - Елина Свитолина, също ще пропусне "Ролан Гарос", където три пъти стигна до четвъртфиналите. Психично напрежение е причина за решението на бившата номер 3 в световната ранглиста да си вземе почивка от тениса. Но има и положителни новини за двойката. Двамата обявиха в социалните мрежи в неделя, че през октомври очакват първото си дете - момиченце.