ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

Най-именитата украинска тенисистка Елина Свитолина затвърди намерението си да не показва уважение към съпернички от Русия и Беларус. 28-годишната звезда, която наскоро се завърна от майчинство след раждане на първото си дете през октомври, загуби с 4:6, 5:7 от Аляксандра Саснович (Беларус) в първия кръг на Мастърса в Мадрид.

Свитолина отстъпи на световната №47, а след края на мача не отиде до мрежата, за да поздрави победителката, а стисна ръката само на съдията на стола.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

За украинката това беше пети мач след завръщането й на корта и четвърта загуба. Двубоят й със Саснович в Мадрид обаче беше първи на ниво WTA за годината, като тя играе с "уайлд кард" в испанската столица. В момента Свитолина е №1088 в световната ранглиста.

В следващия кръг Саснович ще се изправи срещу чехкинята Мари Бузкова.

В последните месеци Свитолина, която е омъжена за френския тенисист Гаел Монфис, често критикува WTA и ATP за липса на помощ към украинските играчи и недостатъчно санкции за тези от Русия и Беларус.

Скандалът, който сега украинката забърка, е на едно от най-горещите места в последните дни - Мадрид. В испанската столица са събрани едни от най-известните тенисисти, сред които и Григор Димитров, за участието им в Мастърса и всяка тяхна крачка е следена под лупа. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК

Eлина Свитолина: 

Аляксандра Саснович: