Към момента в тениса се работи "седмица за седмица". Това сподели президентът на АТР Андреа Гауденци в ексклузивно интервю за предаването Break Point в интернет портала Youtube.

Бившият №18 сподели, че още не са ясни датите за провеждане на турнира Sofia Open. Календарът се скъсява и ще има турнири, които няма да могат да се проведат. Към момента плановете на организаторите са надпреварата от сериите ATP 250 в зала "Арена Армеец" да се проведе в периода 28 септември – 4 октомври, като и Григор Димитров е заявил участие. Гауденци обаче сподели, че се прави преструктуриране на календара и е много вероятно турнирът да не е на тези дати.

"Говорим с тях и опитваме да направим оптимална програма, да пренаредим състезанията", каза президентът на ATP относно комуникацията с организаторите и добави: "Няма да бъде лесно и трябва да променим някои правила на ATP. Като задълженията на играчите и фактът, че не можеше досега да се провеждат турнири от ATP250 в седмица преди Мастърс или през втората седмица на турнирите от Големия шлем."

"Трябва да работим с всички и да направим най-доброто в тази много трудна ситуация. Определено ще опитаме да променим датите на турнира в София, както и на всички надпревари в календара в този период", каза още Гауденци, цитиран от tenniskafe.com.

Той похвали Григор Димитров заради това, че е перфектният пример за подражание на по-младите тенисисти в България. Италианецът е впечатлен от представянето на тима ни на ATP Cup в началото на годината и смята, че новата отборна надпревара е важна за календара: "Тествахме нови неща относно формата и като цяло постигнахме голям успех. Това е правилният начин да се започне годината."

"Честно казано, в лицето на Григор през последните около 10 години сте изключително успешни", коментира Гауденци и допълни: "Не всяка страна с вашите размери има лукса да разполага с такъв страхотен играч, който е на върха в такъв глобален спорт. Надявам се, че това ще помогне – такъв е бил случаят в много други страни."