Бившият №63 в света, тенис треньор и член на борда на ATP Джъстин Джимелстъб е бил арестуван от полицията в Лос Анджелис.

Джимебстъб, кйто през 1998-ма година спечели титлите от Australian Open и "Ролан Гарос" при смесените двойки, е нападнал свой приятел на 31 октомври - в нощта на "Хелоуин". 

Бившият тенисист е бил облечен като пилот от "Топ Гън". Тепърва предстои дело, а Джимелстъб е пуснат под гаранция от 50 000 долара. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Според информация на  Los Angeles Times жертвата е Раднал Каплан, бивш приятел на Джимелстъб. Той е бил ударен над 50 пъти и има видими следи, синини по лицето и мозъчно сътресение. 

Това не е първият път, в който бивш тенисист е обвинен във физическо нападение, пише още изданието. Срещу него има издадена ограничителна заповед на бившата му съпруга, която твърди, че я ударил и обрал. 

През своя официален акаунт в "Туитър" бившият №1 в света Лейтън Хюит призова побойникът да бъде изключен от борда на ATP. "Асоциацията трябва да служи за пример и да предприеме нещо по въпроса", посочи австралиецът.

"Не искам да взимаме прибързано решение, ще следим случая внимателно. Наясно сме със ситуацията. Тече разследване и на този етап не е коректно да коментираме повече. Джъстин Джимелстъб е в отпуск, докато въпросът не бъде разрешен. Тъй като той е дългогодишен и ценен чрен на нашето семейство, ние му дължим това", заяви говорител на ATP.