Почивка между сетовете, играчът сяда на пейката, отпива вода и отхапва малко банан – класическа ситуация на корта. Тенисистите се обръщат към този плод, защото съдържа много въглехидрати, тялото бързо превръща в енергия, и калий, който предотвратява схващания и крампи при по-дълги мачове.

И ако преди години бе странна гледка тенисист да яде банан, то сега никой не обръща внимание на подобни неща в почивките. Какво обаче ще кажете за ядене на моркови?

Миналата седмица Стан Вавринка се оказа прекалено голяма хапка за 18-годишният Яник Синер,  който се наслаждаваше на най-добрата седмица в кариерата си. Опитният швейцарец изигра много силен двубой и елиминира сензацията в Антверпен с 6-3 6-2. Синер обаче се завърна на корта във Виена и този път прикова погледите не с изпълненията си на корта, а с това какво прави в почивките.

Winbet - победата е емоция! (18+)

В морковите се съдържа основно инвертна захар; пектин, лецитин. Главно достойнство на морковите са витамините: каротин (провитамин А), витамини B1, B2, РР, С. Налице са още много ензими, етерични масла, терпени, минерални вещества – калий, натрий, калций, магнезий, фосфор, йод, желязо и микроелементите манган и мед. Морковите съдържат малки количества ценни и незаменими аминокиселини. Най-богати на каротин са морковите с наситено червен или оранжев цвят.

Големият набор на витамини от групата В укрепва нервната система. Високото съдържание на целулоза стимулира функцията на храносмилането и перисталтиката на дебелото черво. Затова морковите се препоръчват във всички диети за отслабване. Зеленчукът е полезен за диабетиците, които често страдат от дефицит на витамин А.