Калоян Димитров се класира за осминафиналите на международния турнир по тенис за мъже „Санта Марина Къп“ с награден фонд 15 000 долара от календара на Международната федерация по тенис (ITF), мачовете от основната схема на който започнаха днес на тенис центъра на ваканционно селище „Санта Марина“ в Созопол. Димитров отстрани испанеца Аарон Кортес Алкарас с 6:2 0:1 и отказване на съперника поради контузия. 17-годишният българин ще играе във втория кръг срещу поставения под №7 Ян Сабанин (Русия), победил Ариа Харайчи (Швейцария) с 6:2 6:2.

Получилият „уайлд кард“ Александър Донски отпадна в първия кръг на турнира със загуба от Джошуа Роус (Великобритания) с 5:7 4:6. Още седем българи ще играят в основната схема и ще започнат участието си утре. Директно в нея влязоха Димитър Кузманов и Габриел Донев, които ще се изправят един срещу друг, с „уайлд кард“ е и Пламен Пенев, а квалификациите успешно преминаха Тихомир Грозданов, Серафим Грозев, Радослав Шандаров и Тед Бачев.

Само един български тандем преодоля първия кръг и ще играе в четвъртфиналите на двойки на „Санта Марина Къп“. Александър Донски и Габриел Донев победиха Венци Иванов и Юри Хачатрян с 6:1 6:2. Загуби в първите си срещи претърпяха Серафим Грозев и Тони Нейков, Мартин Илиев и Пламен Пенев, както и Тихомир Грозданов и Ивайло Трайков.