Водачът в схемата на международния тенис турнир до 14 години от трета категория на ТК "Левски" Калоян Димитров се класира безпроблемно за финала в събота.

На полуфинала възпитаникът на треньора Георги Чочев в "Локо98" разгроми с 6:1, 6:0 поставения под №4 Омер Йешава от Израел. Пловдивчанинът Димитров стигна до мача за титлата без загубен сет. На финала съперник на държавния шампион ще бъде непоставеният грък Панайотис Костарас, който също се наложи с 6:1, 6:0 над втория в схемата израелец Лука Херман.

При девойките в София няма да има българско присъствие на финала. Първата поставена Гергана Топалова отстъпи на полуфинал на третата Мария Еленова от Македония с 3:6, 3:6. Топалова започна добре двубоя и взе подаването си от 15:40, но след това мощната Еленова пое инициативата и спечели пет поредни гейма. Състезателката на "Локомотив" (Пловдив) се опита да се върне, но успя да вземе два гейма, преди да се затвори сета.

В другата среща Стефани Арсова (№5) отстъпи на сръбкинята Жана Божович, която е четвърта в схемата, с 4:6, 1:6.

По-късно днес са финалите на двойки. При девойките двубоят е изцяло български и в него се срещат Симона Борисова/Михаела Гаджева и Михаела Кафтанова/Деря Яхе.