Канада спечели първата си в историята титла в отборния турнир по тенис за жени "Били Джийн Кинг Къп", след като северноамериканките победиха с 2:0 мача четирикратните шампионки от Италия.

През миналата година "кленовите листа" станаха първенец и при мъжете на "Купа Дейвис". Дамите спечелиха трофея чрез Лейла Фернандес, Марина Стакусич, Ребека Марино, Южени Бушар и Габриела Дабровски. Капитан на отбора е Хейди Ел Табахм. 

Канада е 13-ата нация с титла на "Били Джийн Кинг Къп" и втори нов шампион в рамките на две години, след като Швейцария триумфира преди 12 месеца. Лидер по трофеи е САЩ с 18 и седем повече от Чехия.

Денят в Севиля започна с мач на сингъл, в който 258-та в света Стакусич победи със 7:5, 6:3 намиращата се на 43-о място в ранглистата на УТА Мартина Тревизан. Канадката взе първите три гейма с един пробив, който италианката върна в седмия. Двете си размениха по още един брейк до 5:5, но Стакусич записа трети в 12-ия за крайното 7:5.

Нови три последователни пробива на Стакусич във втория сет й осигуриха победа в рамките на час и 48 минути. 

Във втория сингъл звездата на отбора Лейла Фернандес надви с 6:2, 6:3 Ясмин Паолини, която е с пет места пред нея в ранглистата на 30-а позиция. Тя също записа по три пробива в двата сета и спечели за час и 41 минути.

С победата канадките прибират премия от 2.4 милиона щатски долара, каквато е и наградата за шампионите при мъжете.