Канадската тийнейджърка Лейла Фернандес продължава със сензационното си представяне на US Open. След като в предишните кръгове елиминира предишните шампионки от надпреварата Наоми Осака и Анжелик Кербер, сега тя се наложи с 6:3, 3:6, 7:6 (5) над петата в световната ранглиста Елина Свитолина и се класира за полуфиналите на последния за годината турнир от Големия шлем.

Успехът над бронзовата медалистка от Токио 2020 дойде само ден след 19-ия рожден ден на Фернандес. Така тя стана най-младата тенисистка, достигната до финалната четворка на Откритото първенство на САЩ от Мария Шарапова през 2005 г.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Мачът със Свитолина беше изключително равностоен. Украинката се бореше докрай, дори и когато изоставаше с 2:5 в решителния сет, за да стигне до тайбрек.

Там Фернандес взе аванс от 4:1, но Елина Свитолина отново изравни. При резултат 5:5 канадката имаше късмет. Тя достигна до мачбол, след като топката отскочи от мрежата и затрудни нейната съперничка. След това украинката прати топката в аут и канадката се класира за полуфиналите.

За място във финалната среща Лейла Фернандес ще се изправи срещу Арина Сабаленка от Беларус, която записа победа с 6:1, 6:4 над шампионката от „Ролан Гарос“ Барбора Крейчикова от Чехия.