Българката Сесил Каратанчева, която се състезава за Казахстан, загуби от белгийката Жустин Енен с 4:6, 3:6 при дебюта си в турнира за смесени отбори “Хопман Къп” в австралийския град Пърт.

Каратанчерва, която е на 140-о място в световната ранглиста при жените, бе извикана по спешност в тима на Казахстан, след като Ярослава Шведова контузи коляното си в мача от първия кръг срещу Ана Иванович от Сърбия. Срещу носителката на седем титли от Големия шлем обаче българката нямаше никакви шансове и загуби в два сета за час и 24 минути игра.

След този мач пък Рубен Бемелманс надигра Андрей Голубьов с 6:4, 6:4 и даде преднина на Белгия от 2:0 победи, като обезсмисли срещата на смесени двойки. Загубата е втора за тима на Казахстан, който няма шансове да продължи в следващия етап на турнира. Белгия пък се поздрави с първото място в Група “А”.

В четвъртък Казахстан ще играе срещу домакините от Австралия, а противничка на Сесил Каратанчева ще бъде бившата №8 в света Алисия Молик. В другата среща от тази група тогава един срещу друг ще се изправят тимовете на Австралия и Сърбия. /БЛИЦ