Сесил Каратанчева започна с победа участието си на тазгодишното издание на "Ролан Гарос", след като в среща от първи кръг на квалификациите се наложи с 6:3, 6:3 над британката Тара Мур (№200).

Благодарение на днешния си успех, състезаващата се за Казахстан българка си осигури 40 точки за световната ранглиста, но няма да прибави нови към актива си, тъй като през изминалия сезон достигна до втори кръг на основната схема.

В опит да се класира за последния трети кръг поставената под №7 в квалификациите Каратанчева ще се изправи срещу рускинята Ала Кудрявцева, която в момента се намира под №192 в ранглистата. Това ще бъде първи официален двубой между тях, но двете са се срещали при девойките, където през 2002 г. Сесил достига до победата с категоричното 6:3, 6:0, пише “Тенис Кафе”.

Григор Димитров и Цветана Пиронкова ще започнат участието си директно от основната схема, където за момента хасковлията е поставен под №26, а имената на първите им съперници ще станат ясни в петък, когато ще се проведе церемонията по тегленето на жребия.