Поставеният под №1 в основната схема Карлос Алкарас се класира на полуфиналите на турнира от сериите Мастърс 1000 в Маями. Испанецът се наложи с 6:4, 6:2 над Тейлър Фриц (САЩ) и продължава да няма загубен сет от началото на надпреварата, а в следващия си мач ще играе с италианеца Яник Синер.

Ако Карлос Алкарас спечели следващите си два мача и триумфира с трофея от турнира, ще стане осмият тенисист, постигнал т.нар. Слънчев дубъл – последователно завоювани титлите в Индиън Уелс и Маями.

Алкарас проби още на старта и след две спасени възможности си взе и своя сервис, за да дръпне с 2:0. Фриц стабилизира подаването си и в най-дългия гейм в мача успя да се върне за 1:2. Но Алкарас с много умна и стабилна игра на мрежата комфортно контролираше събитията на корта и поведе след 6:4.

Вторият сет започна по прекрасен начин за топпоставения в схемата. Той отново проби съперника в началото и по най-бързия начин увеличи аванса си за 3:1. Вторият брейк в подаването на Тейлър Фриц дойде за 5:2, а след това Алкарас приключи мача при собствен сервис.

Карен Хачанов също се класира на полуфиналите и там ще се изправи срещу Даниил Медведев. Двамата руснаци си осигуриха среща в подножието на върха, след като Хачанов елиминира с 6:3, 6:2 Франсиско Черундоло (Аржентина).