Карлос Алкарас, който от началото на годината има 31 победи в 34 мача, взе реванш за една от трите си загуби. В мач от третия кръг на „Ролан Гарос“ испанската сензация записа успех с 6:4, 6:4, 6:3 над Себастиан Корда, който го победи на старта на турнира в Монте Карло.

Още от началото на срещата Алкарас взе надмощие и постигна ранен пробив за 3:1. След това без затруднения запази аванса си и спечели първия сет.

Корда значително стабилизира представянето си във втория сет, което му донесе две възможности за пробив в четвъртия гейм, но те бяха пропилени. Алкарас от своя страна направи брейк в подаването на американеца за 3:2, което се оказа решително за изхода от втората част.

В третия испанецът продължи да поставя под напрежение началния удар на опонента си и не след дълго дойде пробив в неговата сметка, който беше затвърден за 4:2. Печелившата серия на шампиона от Мадрид не спря дотук и съвсем скоро той реализира втори пробив, с който изцяло лиши от интрига оставащите минути от двубоя.

Победата класира Карлос Алкарас на осминафиналите на „Ролан Гарос“, където ще се изправи срещу руснака Карен Хачанов, записал успех с 6:2, 7:5, 5:7, 6:4 над британеца Камерън Нори.