Хърватският тенисист Иво Карлович постави под въпрос чесността на лайнсмените на “Уимбълдън” и ги обвини в пристрастност, след като цели 11 пъти беше наказан за престърване на линията при загубата си с 5:7, 7:6, 2:6, 6:7 от Анди Мъри във втория кръг.
 
Карлович, който е известен с мощния си сервис, заяви, че лайнсмените са били повлияни от факта, че съперникът му е британец и са се поддали на натиска на публиката.
 
“През целия ми живот или поне от осемгодишна възраст не съм наказван толкова много за настъпване на линията. Никога не ми е отсъжнан такъв хаул при 30:0 или 40:0. Сега всички бяха при 30:0 или в тайбрека. Какво е това? Купа Дейвис или “Уимбълдън”?”, заяви хърватинът.
 
“След този мач целият блясък на този турнир за мен избледня. Нарочно стоях малко по-далеч от линията и те пак отсъждаха нарушение. Това е разочароващо. И това се случва на централния корт на “Уимбълдън”. Чувствам се прецакан. Направете калкулация. Ако бях спечелил тези 10 точки, аз взимах мача. Прецакаха ме в турнир от Големия шлем. Няма думи”, допълни Карлович.
 
На въпрос дали желанието на англичаните да имат собствен шампион на “Уимбълдън” е повлияло на мача, хърватинът заяви: “Не само хората на “Уимбълдън”. Това е мечтата на цяла Англия или Обединеното Краство. За това и съдиите са пристрастни.”
 
“Ако иска може да подаде оплакване и всички доказателства ще бъдат разгледани”, обявиха от организаторите на “Уимбълдън” от “Ол Инглънд Клъб”.