Динко Халачев за първи път в кариерата си спечели държавния индивидуален шампионат по тенис на корт. Той триумфира на финала на турнира, след като Ивайло Трайков се отказа заради контузия на дясното бедро. В този момент Халачев водеше с 6:2, 6:4, 1:0. Той получи 1900 лв от наградния фонд, а съперникът му взе 1100 лв.
 
"Контузията се появи вчера. Имах тежък полуфинал с Тихомир Грозданов, когато към края на третия сет започнах да усещам болки. Пренебрегнах ги. Мислех, че не е сериозно. Днес обаче в началото на втория сет отново получих болки. Това не ми позволяваше да сервирам добре. Определено и умората си каза думата. В същото време Динко игра много добре. Показа много добри ретури в първия сет, когато все още можех да сервирам добре. Изненада ме", коментира Трайков.
 
"Щастлив съм, че успях да стана републикански шампион. Започнах леко плахо. В течение на мача усещах ретура си все по-добре. На това дължа и победата. Ивайло Трайков е много добър тенисист. Той има много силен начален удар, но може би заради контузията не беше в оптимална форма", каза Халачев след срещата.